Většina lidí nemá možnost se opalovat po celý rok, navíc v Čechách je slunce opravdu málo. Samoopalování je zdravý, rychlý a bezpečný způsob jak udržet svoji pleť po celý rok zářivou a opálenou bez škodlivého UV záření.

_______________________________________________________________________

Na trhu již existují samoopalovací produkty, které jsou přírodní, vegan a netestované na zvířatech. Jsou vhodné pro všechny typy pleti a obohaceny o výživné složky, které blahodárně působí na pleť a celé tělo. Stačí pár hodin a opálení je hned vidět. Pokud člověk spěchá na ples, nebo chce v zimních měsících odhalit nohy, pak si může v podstatě pomoci ihned. Což třeba v případě solária nejde.

Zápach a oražová barva je minulostí

Drtivá většina lidí, jak muži, tak i ženy jsou často zrazeni z příšerného samoopalovacího zápachu a oranžového odstínu. Na trhu již seženete kvalitní produkty, které vám zařídí zdravé a přirozené opálení po celý rok. Bez zápachu, škodlivého UV záření a nežádoucích fleků. Aby vaše pokožka byla hezky hnědá měl by produkt obsahovat extrakt z karamelu a erythruózy, tím je jakýkoli oranžový účinek vyloučen.

Samoopalovací sprej

Pracuje neskutečně snadno a rychle. Jednoduché nanášení vám zařídí přirozenou, zdravou a rovnoměrně opálenou pokožku. ,,Samoopalovací sprej Marc Inbaneje obohacen čistými a výživnými přísadami, včetně Aloe Vera, Ginkgo biloby a vitamínu E. Sprej je určen pro časté použití, je rychleschnoucí, nezanechává skvrny ani pruhy a je naprosto bezpečný.‘‘ říká Tereza Morávková ze značky Marc Inbane

TIP: Kvalitný sprej nabízí i značky Bioderma či St Tropez.

Samoopalovací pěna

Pěna má lehkou texturu, která rychle schne, nelepí se a přizpůsobí se vaší individuální barvě pleti. ,,Velmi často nám chodí dotazy, zda si mají zákazníci vybrat sprej nebo pěnu. Velmi často odpovídám, že sprej vydrží 5 dní a pěna 9. Osobně si myslím, že jednodušší aplikace je sprejem. Pěna se totiž nanáší pouze rukavicí a například obličej či ruce lépe zvládnete se sprejem a štětečkem. Další častý dotaz se týká těhotných a kojících maminek. I pro ně jsou naše samoopalovací produkty vhodné a bezpečné.‘‘ dodává Tereza Morávková.

TIP: Samoopalovací pěnu seženete například u značky Bali Body, Vita Liberata a Eco by Sonya

Samoopalovací kapky

Jsou vhodné pro ženy i muže, kteří chtějí mít opálený obličej a nechtějí měnit svůj denní/ noční krém. Jednoduše smícháte kapky se svým oblíbeným denním krémem a nanesete rovnou na obličej a dekolt.

TIP: Vybírat můžete od značek Marc InbaneClarins nebo James Read.

Nezapomínejte exfoliovat pokožku

Na začátek je důležité zmínit exfoliaci pokožky, která je velmi důležitá a prodlužuje dobu opálení. Většina značek, které prodávají samoopalovací produkty nabízí i vlastní peeling, který vyhladí nedokonalosti, odstraní odumřelé kožní buňky a udrží pokožku svěží a zářivou.

Pomocníci rukavice a štětec

Pro aplikaci spreje a pěny používejte na velké plochy vždy rukavici a po dokončení si nezapomeňte pořádně umýt ruce. Pro rovnoměrné nanášení bez fleků si raději kotníky, lokty a klouby promažte krémem a na obličej a dekolt použijte štětec. Vybírejte štětce, které jsou hypoalergeně a antibakteriálně ošetřeny, ty jsou vhodné i pro ty nejcitlivější typy pleti.

Aplikace sprejem

Sprej je důležité dobře protřepat a udržovat jej 30 cm od těla. Nastříkejte rychlým a plynulým pohybem, aby se sprej rozprašoval rovnoměrně. Nejlépe se vám budena nášet ve sprše,kde můžete rozprášený produkt snadno omýt. Při nástřiku obličeje (krku a výstřihu) je důležité mít oči zavřené a stříkat shora tak, aby se sprej pěkně nanesl na obličej a výstřih. Na dolazení a rozetření použijte štětec a rukavici pro dokonalou jednotnost a chybějící místa. Sprej můžete nanášet přímo na rukavici nebo štětec, tím omezíte přebytek spreje mimo tělo a znečištění prostoru.

Aplikace pěnou

Pěnu protřepejte a aplikujte přímo na rukavici. Pro dosažení dokonalého výsledku naneste pěnu na své tělo jemným a hladkým pohybem. Pro urychlení schnutí použijte fén. Sprej, pěna i kapky jsou plně vstřebány po cca 3 hodinách, do té doby je lepší vynechat cvičení nebo sprchování. Po této době je možno nanést další vrstvu pro intenzivnější barvu opálení.

Aplikace kapek

Kapky jednoduše v dlani smíchejte se svým obvyklým množstvím krému a aplikujte na požadovanou oblast pokožky. Chcete-li si udržet stávající rozjasněnou pleť použijte 2–3 kapky, pro zvýšení opálení použijte 4–5 kapek. Poté si nezapomeňte umýt ruce teplou vodou. 

TIP: Samoopalovací produkty je lepší aplikovat na večer po sprše. Ráno si dejte rychlou sprchu, tím se opláchne poslední vrstva a nehrozí tak zašpinění světlého oblečení.